Dimecres, 17 Febrer 2016 20:15

Tendències de disseny web 2016

La revista Forbes ha publicat una mostra del que seran les tendències del disseny web per aquest 2016.

A continuació un petit resum:

 • Increment del ús d'imatges d'estoc relacionades amb la natura que connecten amb el gran públic des d'un nivell més emocional.

 • Ús de colors vius i atrevits, un recurs per a cridar l'atenció en una societat sempre distreta.

 • "Material Design" en ple creixement. El disseny d'interfícies amb formes planes i senzilles proposat per Google per a les aplicacions Android s'ha agafat amb força al món web.

 • Les micro-interaccions (micro user experience - UX) intenten crear una sensació agradable alhora d'utilitzar una web. Aquesta tendència pretén utilitzar imatges divertides, expressions, funcionalitats ocultes, dades personalitzades intel·ligents i més.

  Es tracta d'una tendència més funcional que una corrent estètica, com sugerències de contingut reflexiu, notificacions personalitzades i passos a seguir. Això significa que el contingut serà redissenyat per a adaptar-se a cada individu en lloc de adaptar-ho tot al gran públic. La intel·ligència artificial servirà per a conèixer les nostres preferències i com a resultat veurem pantalles dividides que ens permetran triar la nostra pròpia aventura.

 • El disseny de targetes no és nou però en els últims anys s'ha fet més fort a la xarxa al ser l'utilitzat per Pinterest i més recentment per Google.

 • Vídeos que transmeten missatges. Les pàgines web que mostren un vídeo a la seva pàgina principal transmeten modernitat i la sensació de "voler explicar-se millor" als visitants.

  Això sí, els vídeos han de ser de qualitat i elaborats per professionals.

 • Les infografies i la visualització de dades són simplement una manera gràfica d'explicar o fer entendre, fàcils de digerir. Poc a poc els gràfics avorrits es reemplaçaran per infografies atractives i interactives.

 • Les animacions i els efectes de moviment també seran essencials per portar l'experiència de l'usuari a un altre nivell.

  Attaching file animation. Image credit: Roman Bulah.

  Attaching file animation. Image credit: Roman Bulah.

Aquesta pàgina web utilitza cookies per a millorar el seu funcionament. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.